Can You Hire a Mobility Scooter in Benidorm?
Yes. Hiring a mobility scooter in Benidorm is allowed, and it always has been. What changed is how carefully firms are expected to check who they are hiring to.
If you are 65 or over, or you have a mobility limitation, nothing about the enforcement is aimed at you. The rest of this page is what you will actually be asked.
What you will be asked
You tell us who is riding
One named rider per machine. Article 134.5 allows nobody else to ride it, so we need the right name from the start.
You confirm you qualify
Aged 65 or over, or a mobility limitation. That is our rule, and article 135.b requires the hirer to establish reduced mobility or meet the minimum age.
You sign a contract and keep your copy
It is written in Spanish, Valencian and English under article 135.b, and article 134.9 says you carry your copy while riding.
Why you are being asked at all
Some firms in town have said openly that customers claim a limitation they do not have in order to get a scooter. That is the behaviour the council is acting on, and it is the reason a legitimate hirer now gets asked questions that feel intrusive.
We would rather ask them. A firm that does not ask is a firm whose contract may not stand up, and the contract is the thing you are required to be carrying.
Questions
Can you hire mobility scooters in Benidorm in 2026?
What proof of a mobility limitation do I need?
Can my adult son ride it back to the hotel for me?
Is it different for a wheelchair?
You qualify. Now the easy part.
Send us your dates and your hotel and we will reply with a price.